Saturday, 21 May 2011

Puszta cocktail

Nem dicsekedhetünk sok saját koktéllel, egyelőre várat magára az ütős "Budapester" kikeverése.
Létezik azonban egy félig elfeledett, pálinkaalapú, retro érzéseket keltő, kizárólag magyar alapanyagokból (hungaricum) készített ital: az aperitif Puszta koktél.
Hozzávalók:
5 cl száraz Tokaji szamorodni
3 cl barackpálinka
2 cl mecseki likőr (v. Hubertus)
(London a gin mellett a konyakot is újra felfedezte, mint az idei nyár italának alapanyagát: összetevők - konyak, citromos limonádé, angosztúra-keserű, citrom- és narancshéjjal díszítve.)


There are not many cocktails we can yet boast, as we are still waiting for someone to shake a bold "Budapester" cocktail. However, we can recommend a half-forgotten aperitif which awakens retro feelings, made solely from Hungarian (hungaricum) ingredients: the Puszta cocktail.
You need:
5 cl dry Tokaji szamorodni
3 cl apricot palinka (brandy)
2 cl so-called mecseki liquer (or Hubertus)
(Meanwhile London re-discovered besides gin also cognac, as the base for this summer's drink: mix 250 ml cognac, 750 ml lemonade, 20 dashes of Angostura-bitter, add citrus and orange wheels. There you have it.)