Létezik azonban egy félig elfeledett, pálinkaalapú, retro érzéseket keltő, kizárólag magyar alapanyagokból (hungaricum) készített ital: az aperitif Puszta koktél.
Hozzávalók:
5 cl száraz Tokaji szamorodni
3 cl barackpálinka
2 cl mecseki likőr (v. Hubertus)
(London a gin mellett a konyakot is újra felfedezte, mint az idei nyár italának alapanyagát: összetevők - konyak, citromos limonádé, angosztúra-keserű, citrom- és narancshéjjal díszítve.)
There are not many cocktails we can yet boast, as we are still waiting for someone to shake a bold "Budapester" cocktail. However, we can recommend a half-forgotten aperitif which awakens retro feelings, made solely from Hungarian (hungaricum) ingredients: the Puszta cocktail.
You need:
5 cl dry Tokaji szamorodni
3 cl apricot palinka (brandy)
2 cl so-called mecseki liquer (or Hubertus)